Brouwerij 't IJ proeflokaal de Molen

Vacature Category Development manager E-commerce retail

Brouwerij ’t IJ gaat lekker. Met onze brouwerij en twee proeflokalen in Amsterdam werken we hard aan onze landelijke bekendheid. ’t IJ maakt sinds enige tijd deel uit van Duvel Moortgat. Met veel trots brouwt Duvel Moortgat onder andere Duvel, Vedett, Chouffe, Liefmans en ’t IJ dus.
In Nederland bestaat de familiebrouwerij uit een Sales- & Marketingafdeling voor alle bieren binnen de groep en uit brouwerij ’t IJ.
 
We zoeken een Category Development manager om enerzijds een e-commerce plan voor de retail te maken, te implementeren en te laten groeien. Voor ons is dit hét kanaal om onze bieren in Nederland te verkopen. Anderzijds werk je mee aan de algemene retail strategie door onze data te analyseren en acties te bedenken om onze positie op het bierschap te versterken.
 
Ons smaakprofiel:
 
Als Category Development manager E-commerce bouw je mee aan de groei van het kanaal van de toekomst. Je maakt een plan van aanpak voor E-commerce per retailer op basis waarvan je samen met de Retailer en Key Accountmanager gaat kijken hoe het digitale bierschap verder kan geoptimaliseerd worden. Je zorgt voor de juiste vindbaarheid van onze bieren, ontwikkelt activaties om zo de fair share positie te verbeteren.
Daarbovenop vertaal je de verkregen shopper data door naar een omni- Channel strategie voor Duvel Moortgat.
 
Naast de E-commerce focus, werk je samen met de Senior Category Manager aan de analyse van de markt, zoals promoties en activaties, om de merken van Duvel Moortgat verder uit te bouwen in het retail kanaal.
 
We zoeken een collega die zowel strategisch als praktisch sterk is. Je kan een beleid voor E-commerce opzetten met bijhorend budget en actieplan en daarbovenop de verkregen data analyseren om de plannen bij te sturen waar nodig. Iemand met de juiste kennis en ervaring binnen Retail, waarbij kennis van E-commerce een pré is. Des te belangrijker is dat je in staat bent om snel kennis op te bouwen op dit evoluerend gebied, zodat je met deze opgedane kennis de afdeling naar een hoger niveau tilt. Jij volgt de trends in e-commerce op en zorgt er voor dat dit een belangrijk kanaal wordt voor onze brouwerij.
 
Je rapporteert rechtstreeks aan de Commercieel Manager Retail en werkt nauw samen met de Key Accountmanagers, Trade Marketeers en Brand managers.
 
Jouw ingrediënten:
 

 • Je hebt een liefde voor bier en de brouwerijsector.
 • Je kan beroep doen op een goede kennis van het retail landschap in Nederland en werkt reeds enkele jaren (minimum 3) in dit domein. Ervaring met category management en / of accountmanagement in de FMCG is gewenst. Kennis van e-commerce is een pré.
 • Je hebt een groeiende interesse in het e-commerce verkoopkanaal en wil je hierin verdiepen en de trends opvolgen. E-commerce in de retail wordt jouw expertise!
 • Je bent ondernemend en vindt makkelijk een evenwicht tussen een lange termijnstrategie bedenken en korte termijnacties acties te initiëren.
 • Je bent cijfermatig sterk, analytisch en weet deze op een praktische manier door te vertalen naar de juiste acties.
 • Je bent commercieel ingesteld en bent een gesprekspartner voor de retailer en je collega’s binnen sales en marketing. Je hebt een toegevoegde waarde bij de gesprekken van de key accountmanager met de klanten.
 • Je kan een objectief onderbouwd beleid en actieplan opmaken en doet daarbij beroep op je analytische capaciteiten. Jij trekt de juiste conclusies uit shopper data en gebruikt deze om goede oplossingen voor te stellen.

Wat heeft Duvel Moortgat te bieden?

 • Sterke mooie merken om voor te werken, heerlijke kwalitatieve bieren.
 • Platte organisatie, korte lijnen, leuk team, ondernemend, passie voor de merken.
 • Ambitieuze en gezellige werksfeer, met op z’n tijd een heerlijke Duvel, Chouffe of een bier van Brouwerij ’t IJ na het werk met elkaar op kantoor of in de horeca
 • Ruimte voor eigen inbreng, veel zelfstandigheid
 • Een marktconform salarispakket
   

En nu? “Surf vliegensvlug naar…” Nee, niet doen. Neem je tijd. Zo brouwen wij ook: bewust wat trager, maar altijd op zoek naar écht goed, naar beter. Laat je enthousiasme even bezinken. Slaap er een nachtje over, spreek met je partner, bel een vriend(in) op, je ouders. En als je dan voelt dat het nog steeds juist zit, dat het klopt, dàn moet je ons zeker iets laten weten door online te solliciteren via https://www.duvelmoortgat.be/nl/werken-bij/vacatures. Wij bereiden ons dan met plezier voor op een fijn, no-nonsense gesprek met jou.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet gewaardeerd.

Vacature Category Development manager E-commerce retailpeter
0